VIIKKOKIRJE / WEEKLY LETTER 07/ 2019

 

The Water Stars – Vesitähdet

Vesitähdillä on ollut toiminnan täyteinen viikko taas takana! Mestari-Ankat kävivät tutustumassa Taivallahden koululla ystävänpäiväkonsertissa, jonka koululaiset olivat järjestäneet eskarilaisille. Koko ryhmän kanssa harjoittelimme ompelemista ja pistosten tekemistä sydänaskarteluiden merkeissä, ja viikon teema huipentui ystävänpäivän pannukakkujen leivontaan! Kuinka ihanaa oli syödä yhdessä tekemiä leipomuksia ja lukea teidän vanhempien lähettämiä viestejä rakkaistanne! Hetki todellakin oli ainutlaatuinen, niin kuin jokainen meidän Vesitähtikin! Perjantain luisteluretki ei myöskään jäänyt muita viikon tekemisiä vähemmäksi, oli ihana tavata muita Ankkalampelaisia ja luistella yhdessä muiden ankkojen kanssa! Ensi viikosta alkaen Mestari-Ankat muuttavat lepohetken rutiinejaan niin, että muiden lasten kuunnellessa musiikkia tarinahetken jälkeen, Mestari-Ankat siirtyvät lukemaan omavalintaista kirjaa rauhalliseen tilaan. Jos kuitenkin eskarilaiset haluavat jäädä pienille päiväunille, sekin tilaisuus tietysti tarjotaan! Näin eskarilaiset pääsevät taas yhden pienen askeleen verran lähemmäs koulurutiineja. Mukavaa viikonloppua kaikille!

The Waterlilies – Lumpeet

Tällä viikolla juhlimme ystävyyttä ja ystävänpäivää. Viikko alkoi ystävyyslauluilla ja ajatuksilla ystävyydestä. Tiistaina Lumpeet askartelivat ystävänpäivän kortteja ja niillä yllätimme ystäviä torstaina ystävänpäivän aamujuhlan jälkeen. Keskiviikkona menimme retkelle Oodin kirjastoon ja nautimme kirjojen lukemista ja pelaamisesta yhdessä. Torstai-aamuna vietimme Ystävänpäivä-jumppaa. Aloitimme juhlamme lukemalla kirjastosta lainattua “Olet paras ystäväni” kirjaa, sitten leikimme toimintapelejä ja lauloimme yhdessä lauluja, tanssittiin ja juhlittiin. Viikon kohokohta oli luistelu perjantaina. Kaikki lapset ovat olleet niin innostuneita koko viikon luistelemisesta. Oli tosi hauskaa luistella ja jakaa mehua ja keksejä ystävien kanssa. Vasu keskustelut alkavat ensi viikolla, aikataulu on Lumpeiden huoneessa, varatkaa omat VASU-keskustelun aika, kiitos! Mukavaa viikonloppua.

 

The Reeds - Kaislat

Tällä viikolla olemme Kaisloissa viettäneet ystäväviikkoa. Olemme puhuneet ystävyydestä ja sen tärkeästä merkityksestä. Viikko alkoi odotetusti muskarilla. Musiikkihetken jälkeen Kaislat nauttivat yhteisleikeistä. Tiistaina olimme pienryhmissä jumppaamassa ja english clubissa. Jumpassa rakensimme temppuradan, jonka kohokohdaksi nousi trampoliini ja kiipeilyseinä. English clubissa lauloimme ystäväteeman mukaisia lauluja. Iltapäivällä Kaislat leikkivät uusissa leikkiryhmissä ja totesimme yhdessä tämän olevan mukavaa vaihtelua. "Kaikki leikkii kaikkien kanssa" toteutuu hienosti Kaisloissa. Keskiviikkona askartelimme ystävänpäiväkortit läheisille ja muille ryhmille. Ja voi miten mukavia viestejä saimme lasten suusta kirjoittaa kortteihin! Torstaina vietimme ystävänpäivää ja teimme retken Oodi-kirjastoon. Oodissa luimme vanhempien kirjoittamia kauniita ajatuksia lapsille satuhuoneessa sekä luimme sadun. Kaislat lainasivat myös innoissaan uusia kirjoja päiväkodissa luettavaksi. Jaoimme myös ystävänpäiväkortit muille ryhmille toivotusten kera. Perjantaina Kaislat osallistuivat ystävänpäivä discoon, jossa tanssimme hurjasti mm. "Baby Shark"- biisin tahtiin. Kaislat toivottavat kaikille leppoisaa viikonloppua. Pidetään huolta toisistamme!                

TULEVA VIIKKO 08/ NEXT WEEK 08

 

The Waterstars – Vesitähdet

Ma   18.2      9.00 aamupiiri, Viskarit: sanomalehden tekoa, Mestarit: ulkoilua Peikkopuistossa
Ti    19.2       9.00 aamupiiri, leikkiä pienryhmissä
Ke   20.2      8.00-9.00 Coffee to go, 9.30 Lähtö Temppelinaukion puistoon
To    21.2      9.30 Retki Töölön kirjastoon
Pe    22.2      9.20 talon aamupiiri, jumppaa

 

The Waterlilies – Lumpeet


Ma 18.2 9:00 Aamupiiri, 9:30 lauluja Kaislojen kanssa

Ti 19.2 9:00 Aamupiiri; 9:30 Coffee to go kahvikupin koristelu

Ke 20.2 8:00-9:00 Coffee to go, 9:30 Temppeliaukion puisto

To 21.2 9:00 Aamupiiri; 9:30 Jumppa

Pe 22.2 9:20 Retki: Annantalo, Naperokino

 

The Reeds – Kaislat

Ma 18.2        9:00 Aamupiiri, oma musiikkihetki yhdessä Lumpeiden kanssa
Ti    19.2      9:00 Aamupiiri, pienryhmätoimintaa; english club jumppa ja liikenneväline-värityskuvia

Ke    20.2      8:00-9:00 Coffee to go, 9:00 Aamupiiri, askartelu
To    21.2      9:20 Retki; julkinen liikenne: matkustaminen julkisilla liikennevälineillä
Pe    22.2      9:20 Koko talon aamupiiri ja lelupäivä

 

 

PUHELINNUMEROT / OUR PHONE NUMBERS

Kaislat–The Reeds 050 465 1225, Lumpeet–The Waterlilies 050-4142143,

Vesitähdet–The Water Stars 050-4062049, Mini-Ankat 050-3649020.

 

Terveisin,

Ankkalampi-Duckies Töölön tiimi