VIIKKOKIRJE/VECKOBREV 3/2020

 

Simpukoilla on vauhdikas viikko takanapäin. Maanantaina nautimme pitkään ulkoilusta kiipeillen laivassa ja hippaa juosten. Satutuokiolla luimme sadut ”Mumin får en vän” ja ”Fia och djuren på dagis”. Keskiviikko huipentui vuoden ensimmäiseen aarrepäivään ja mukana oli erilaisia robotteja, pehmoleluja ja autoja. Muskarikin on vihdoin palannut joululomalta ja Simpukat nauttivat tutuista laululeikeistä. Viikko päätettiin leikkien kavereiden kanssa ja viikonloppusuunnitelmista keskustellen. 

Korallien viikko alkoi leikkipäivällä ja roolileikin ihmeellisessä maailmassa meidän päiväkotiimme ilmestyi niin kauppiaita kuin merirosvoja. Tiistaina keskityimme harjoittelemaan hienomotoriikkaamme muovailuvahan, helmien pujottelun ja hamahelmien parissa. Keskiviikkona oli aina yhtä odotettu aarrepäivä, ja Korallit harjoittelivat piirissä itsensä ilmaisua, kertoessaan omasta aarteestaan. Torstaina lauloimme muskarissa ja viikko lopeteltiin perjantaina yhteisiin auto- ja roolileikkeihin.

Snäckorna har en fartfylld vecka bakom sig. På måndagen njöt vi av en lång utevistelse med att leka nata och med att klättra i båten. Under tisdagens sagostund fick vi läsa sagorna “Mumin får en vän” och “Fia och djuren på dagis”. På onsdagen var det veckas höjdpunkt då vi hade skattdag. På besök till daghemmet fick olika typer av robotar, mjukisdjur och bilar. Musiklekis har äntligen kommit tillbaka från jullovet och på torsdagen fick Snäckorna njuta av bekanta sånglekar. Veckan avslutades med att leka tillsammans med kompisarna och med att diskutera om veckoslutsplaner.

Korallernas vecka började med en lekdag. I rollekens magiska värld dök det upp både försäljare och pirater till vårt dagis. På tisdagen koncentrerade vi på att öva på våra finmotoriska färdigheter med hjälp av modellera, trädpärlor och hamapärlor. På onsdagen var det dags för den alltid lika populära skattdagen, och Korallerna fick öva på sina språkliga färdigheter och att uttrycka sig, då vi presenterade våra skatter inför varandra. På torsdagen sjöng vi i musiklekis och på fredagen avslutade vi veckan med gemensamma bil- och rollekar.

 

Simpukat / Snäckorna

Ma 20.1.: Ulkoleikkejä (pitkä ulkoilu) / Utelekar (lång utevistelse)

Ti 21.1.: Kädentaidot: talvi / Handfärdigheter: vinter

Ke 22.1.: Retki kirjastoon, lähtö klo 9:30 / Utfärd till biblioteket, start kl. 9:30

To 23.1.: Muskari klo 9-11 / Muskare kl. 9-11

Pe 24.1.: Pelipäivä / Speldag

 

Korallit / Korallerna

Ma 20.1.: Leikkipäivä / Lekdag

Ti 21.1.: Lauluja / Sånger

Ke 22.1.: Kädentaidot: Askartelu / Handfärdigheter: Pyssel

To 23.1.: Muskari klo 9-11 / Muskare kl. 9-11

Pe 24.1.: Kaveritaidot / Kompisfärdigheter

 

Tärkeitä päivämääriä / Viktiga datum

5.2. Läheistenpäivä / Närståendedag
20.2. Coffee to go
30.4. Hattujuhla / Hattfest
6.5. Äitienpäiväjuhla / Morsdagsfest
27.5. Kevätjuhla / Vårfest

 

Muuta huomioitavaa! / Annat att komma ihåg!

Maxi-Ankat puh. 050 577 1529
Retkipuh. 050 464 0642

 

 

Terveisin,

Emma, Tia, Anna, Isa ja H-K