Martinmäen Ankkalampi - Ankdammen

 

VECKOBREV/VIIKKOKIRJE 22

MINIT: 

Maanantai 

Maanantaina Minit pääsivät jammailemaan ja laulamaan kesäisiä lauluja ja harjoittelemaan uusia laululeikkejä sekä muistelemaan vanhoja tuttuja lempi lauluja. Ulkona harjoiteltiin liukumäkisääntöjä, portaiden nousua ja tasapainon pitämistä. 

Tiistai 

Tiistaina pistettiin kielet rullalle ja suut suipoiksi, kun loruttelimme ja matkimme eri eläinten ääniä. Hiekkalaatikolla maisteltiin mitä maukkaampia kakkuja ja palloteltiin pitkin pihaa. 

Keskiviikko 

Keskiviikkona leikittiin yhdessä piiloleikkiä, rakenneltiin legoilla ja ajeltiin autoilla. Jumppahuoneessa jumpattiin tanssien, hyppien, pallotellen ja kuperkeikkoja tehden.  

Torstai 

Torstaina leikittiin ulkoleikkejä. Tekeminen ei pienillä keksijöillä ja tutkijoilla lopu. Yhdessä harjoiteltiin kehonosien nimeämistä, pihasääntöjä ja erilaisia tapoja liikkua pihassa. 

Perjantai 

 

Måndag  

Veckan började med att vi var på utflykt till aura å och gå. Vi åkte först över med Föri och sedan gick vi längs med aura Å och såg på båtarna som var där och annat vad som hände på vägen. Vi övade på att gå i kö och att gå på sidan.   

Tisdag  

Mellanit fick öva på sina finmotoriken. Vi började med att måla penne-pasta med våra favoritfärger. Som vi sen trädde på ett snöre för att få ett fint halsband. Det var intressant och kul att få måla pastan! Vi övade tillsammans också på att blanda färger: vad får vi för färg om vi blandar gult och rött eller om vi blandar rött och blått? Sen valde vi färg på garn vi ville ha som snöre.  

Tänään Midit pääsivät upottamaan kädet taikataikinaan. Näin harjoittelimme kädentaitoja, sekä silmän ja käden yhteistyötä. Töiden teemaksi valitsimme erilaiset eläimet ja taikinasta alkoi kuin itsestään muotoutua hiiriä, perhosia ja yksi mustekalakin!  

Maxit pysslade sommarblommor. Först klippte vi remsor av pappret och sedan limmade ihop ändorna på pappren. Sedan så klippte de ut en rund boll av pappret och sedan limmade de fast det som en blomma. I pysslet övade vi på att klippa och finmotorikövningar. Efter det for vi till idrottsparken och lekte där. Där barnen fick springa, klättra på bergen och ha roligt.       

Onsdag  

På onsdag var vi på utflykt till idrottsparken. Vi började med att gå till seniorparken i idrottsparken där de fick använda de grejerna som är där. Sedan fortsatte vi vår utflykt till idrottsparkensövre plan där barnen lekte att de var på läger och samlade mat och lagade mat åt sig. Efter det fortsatte vi mot dagis för att äta riktig lunch. På utflykten övade vi på att gå på sidan och att lyssna på instruktioner.  

 

Torsdag  

Maxit katsoivat kevätkirkko-liven, jonka Martin seurakunta lähetti. 

Mellanit var först ute på gården och lekte. Vuxna skulle ta fast dem och barnen sprang och gömde sig. Och sedan när vi kom in såg vi på vårkyrkan genom att titta på sändningen genom datorn. Barnen orkade helt bra att titta på det.   

Fredag 

Idag hade vi sångstund gemensamt alla på midiankorna vi sjöng sånger på svenska. Bekanta sånger för barnen och sedan också sådana som inte var så bekanta för barnen. vi sjöng till exempel en kulen natt, aporna o krokodilen, tokiga visan och ekorren satt i granen. i Sångstunden övade vi på språket. efter sångstunden gick vi ut på gården och leka.   

 

Seuraavan viikon ohjelma: 

Minit: 

Ma/: Nuppeja ja palikat 

Ti: Lauluja ja loruja 

Ke/Ons: Jumppa 

To: Retki 

Pe/Fre: Koko talon lauluhetki 

 

Midit: 

Mellanit: Kiukkukaveri –projekti 

Midit: kaveritaidot-projekti 

Maxit: rauhoittumisprojekti 

 

 
T. Johanna, Theresa, Heidi, Satu, Sanni ja Sanna