VIIKKOKIRJE 24/2019

Minit

Tingelingelinge , tåget far ut i vida världen den som femtio cent har får följa med på färden.

Minina har fått njuta av varmt väder! Vi har lekt massor ute den här veckan och vi har sluppit till glass kiosken där vi åt god glass och de var super gott! Hemlek har med varit en stor sak ute på gården där man fått höra hur mammorna har skött om sina barn och godnatt nu är det natt! Vatten lekarna har varit populärä vi har fått springa under "regn" för att svalka ner oss. På utflyckten var vi till strandendär vi lagade kakor och utforskade naturen. Vi önskar alla en trevlig sommar!
 

Pikku-Midit, Midit ja Maxit


Kesäloma alkaa pian ja lapset ovatkin innokkaasti kertoneet lomasuunnitelmistaan. Suunnitelmat ovat kuullostaneet ihanilta!
Viikolla luimme satuja sekä suomeksi että ruotsiksi. Retkellä nautimme eväitä kivien päällä istuen ja samalla kuunnellen lintujen laulua. Kaatunut puunrunko muuttui taas avaruusalukseksi ja aikuinen kelpasi moottorin käynnistäjäksi mutta ei tankkaajaksi.
Juhannusjuhlia vietimme koko talon voimin pihallamme helteisessä säässä. Leikkivarjo oli erittäin mieluisa ja pienet sammakot-laulu ruotsiksi kuulosti upealta!


Snart börjar sommarlovet och barnen har med iver berättat om deras semesterplaner som låter alldeles ljuvliga!
Den här veckan har vi läst böcker både på svenska och finska. På utflykten njöt vi av vägkosten och lyssnade samtidigt på fåglarnas kvitter. Den fällda trädstammen förvandlades till ett rymdskepp och de vuxna dög till att starta motorn men inte att tanka skeppet.
Hela huset firade midsommar ute på gården i det vackra vädret. Vi sjöng och lekte med leikkivarjo som var barnens favorit.

 

 

Ensi viikon ohjelmana on nauttia yhdessäolosta, leikeistä, ulkoilusta, retkeilystä, haleista ja viimeisistä päiväkotipäivistä ennen lomaa.

 

 

 

  

 

​​