VIIKKOKIRJE 42/2019

PikkuMidit, Midit & Maxit
 
Syksy on tuonut vesisateita ja lätäköitä pihallemme, joista olemme ammentaneet astioihimme herkullisia keittoja. Maassa olevat lehdet ovat esittäneet meille tuulen kanssa upeita tansseja. Viikolla olemme harjoitelleet kaveritaitoja mm. kehumalla piirissä kavereita, "sinä olet taitava rakentelija". Lapset saivat toimia leipureina, kun pääsimme paistamaan yhdessä kaurakeksejä. Tuoksu ja maut olivat ihania.Talon vanhimmat lapset pääsivät katsomaan kaksikielistä seikkailuoopperaa Aleksanterin teatteriin, Helsinkiin. Matka oli jännittävä ja kaikille taisi olla ensimmäinen kerta kun kuuli ooppera esityksen. Viikko huipentui syystreffeihin jonne lasten vanhemmat olivat lämpimästi tervetulleita. Yhdessä päästiin kokeilemaan selfie-tikun käyttöä. Monen lapsen mielestä ruskamehuilla parasta oli kaurakeksien jälkeen se, kun sai painaa siitä selfie-tikun napista.
 
Hösten har denna vecka bärt regn med sig och vattenpölar bilades på gården och barnen slevade upp vattnet i hinckar och gjorde goda soppor av det. Ena höjdpunkten denna vecka var när barnen fick baka havre kex, att dofta den ljuvliga doften när kexen gräddades i ugnen och att smaka på dem var njtuligt. Höslöven har dansat för oss på gården när vinden har sväpt dem med sig. De äldsta barnen slapp och se på en opera föreställning på Alexanderteatern i Helsingfors. Vägen dit var spännande och för barnen var det säker första gången de har hört opera. På veckan hade vi me höst träffen där barnen fick ta selfien med föräldrarna och det var nog näst bästa saken att tryck på knappen på selfie-stickan och det västa var att äta havre kex

Ensi viikolla seuraavaa:

Ma: Satuja

Ti: Ilmaisun monet muodot - kuvallinen

Ke: Lautapelejä

To: Ilmaisun monet muuodot - musiikillinen

Pe: Leikkipäivä, oman lelun päivä

 

Minit

Oj vilken rolig vecka minina har haft!

Vi har varit till södern och njutit av poollivet. Att sitta i poolen och plaska med vattnet var ett av det bästa barnen visste badleksaker hade vi också som ankor och flygplan. Skratt hördes det och vattnet flög. Vi hade också höst träffen där barnen fick tillsammans med föräldrarna dricka varm saft äta havre kex och ta en selfie i den fina höst ramen de stora hade lagat och vilka fina bilder det blev!

 

Ensi viikolla seuraavaa:

Ma: Jumppa

Ti: Vesileikki

Ke: Vesileikki

To: Ilmaisun monet muodot

Pe: Lauluja ja leikkejä

Muuta huomioitavaa:

  • 24.10 Valokuvaus
  • 4.11 Isien iltapäivä 15:30-17:00
  • 11.11-16.12 Kultur på dagis; capoeira, varje måndag (förutom 2.12)
  • 2.12 Nukketeatteri Sampo "Joulu tulla jollottaa"

 

Terveisin,

Laurinlahden Ankkalammen väki

 

 

  

 

​​