VIIKKOKIRJE 7/2019

Minit

Minia har haft en händelsefylld vecka. Vi har firat vändagen med dans och vändags orientering där vi sökte efter bilder med hjälp av en karta. På dansen hade vi ballonger som vi slängde högt upp och försökte fånga dem, det var skoj. På gården slapp vi på ett äventyr till is backen med peffisarna, att åka ner för backen och igenom en tunnel var super roligt. Sandnings bilen såg vi me, den kom upp till porten och sandade vägen ner till den större vägen, det va spännande att se. Jumpa sångerna har varit populära och vi har me förvandlats till lejontämjaren.

Ensi viikolla seuraavaa:

Ma: Satuja pienryhmissä/Jag-projekt

Ti: Ulkoilua lähipuistossa, lähtö 9:15

Ke: Satuja pienryhmissä/Jag-projekt

To: Bussi-Metro seikkailu, lähtö 9:15

Pe: Kirjastoretki, lähtö 9:15. Leikkipäivä, halutessaan voi tuoda oman lelun

 

Pikku-Midit, Midit ja Maxit

Tule ystäväksi näin, kaveriksi nimittäin, meillä hauskempaa on käsikkäin...

Ystävänpäivää vietimme retkeillen metsässä, tanssien ja kertomalla mukavia asioita kavereista. Oli ihanaa kuulla miten kauniita asioita toisille kerrottiin. Sisäjumpassa piti varoa krokotiilia ja tasapainoilla kivillä. Renkaissa roikkuminen on yksi suosikeista! Kultur på dagis oli viimeisen kerran. Saimme maalata kauniilla väreillä upeat hylkeet jotka ovat nyt esillä meidän taidenäyttelyseinällä. Lasten toiveesta leivoimme suklaamuffinsseja ja koristelimme ne makealla kuorrutteella ja erilaisilla nompparelleilla. Kylläpä ne maistuivat, nam!

Vändagen firade vi i skogen, dansande och med att säga snälla saker om kompisarna. Det var trävligt att slyssna på de andra när de berättade hur snäll och roligt man är. På inne jumpan fick vi se upp för krokodiler! Vi fick balansera på stenar. Att hänga från ringarna är ett av det bästa. Det var sista Kultur på dagis för den här gången och vi fick måla fina sälar med jätte fina färger. Nu hänger dom på vår konstutställnings vägg. Av barnens önskan bakade vi muffins och dekorerade dem med söt glasyr och roligt strössel. De blev jätte goda!

Ensi viikolla seuraavaa:

Ma: Satuja ja sadutusta pienryhmissä. Iltapäivällä ruotsipiiri

Ti: Satuja ja sadutusta pienryhmissä

Ke: Mummo-Ankka vierailee,  viskari 13-13:45

To: Kuvallinen ilmaisu, aamulla CoffeeToGo vanhemmille, iltapäivällä ruotsipiiri

Pe: Leikkipäivä

 

Mukavaa viikkoa toivottaa:

Lotta, Krista, Anni, Pia, Suski ja Päivi
 
 

 

 

  

 

​​