Viikkokirje 50/Veckobrev 50/ 2018

Kulunut viikko vierähti Katajanokalla joulujuhliin valmistautuen. Meritähdet harjoittelivat ahkerasti pikkutonttu-esitystä ja valmistivat sitä varten omat kiikarit. Simpukat askartelivat joulukortteja, jotka koristivat juhlasalin seinää. Torstaiaamuna ryhdyttiin vielä leivontahommiin, lapset leipoivat monta pellillistä piparkakkuja tarjoiltavaksi. Ennen juhlaa monia hiukan jännitti, mutta kun esitykset pääsivät vauhtiin, sujui juhlamme oikein mallikkaasti. Tunnelmallista iltaa jatkettiin yhdessä lasten ja vanhempien kanssa glögin sekä pipareiden kera.

Meritähdet kävivät perjantaina liikuntahallilla. Leikimme laululeikkejä sekä palloleikkejä. Lapset pääsivät luvalla riehumaan joululaulujen soidessa ja lopuksi rentouduimme patjoilla pötkötellen vierekkäin ja sylikkäin.

Simpukoilla oli vuorossa tonttujumppaa. Lapset saivat vuorollaan pareittain valita tonttujen tehtäväkortin, josta selvisi seuraava leikki. Leikimme mm. piirileikkejä ja liikuimme eri tavoin musiikin ja kulkusten tahdissa. Lapset saivat myös itse keksiä liikuntatapoja ja lopuksi rentouduttiin pallohieronnan merkeissä.

Viskarissa vertailtiin esineiden kokoa ja sarjoitettiin esineet pitkänpitkään jonoon kokojärjestykseen. Lopuksi harjoittelimme sama vertailua kynätehtävien parissa.

 

Meritähdet/Sjöstjärnorna:

Tulevan viikon (51) ohjelma / Kommande veckans (51) program:

Ma/Må: Kultur på dagis: Muskari kl. 9.30

Ti: Satutuokio / Sagostund

Ke/Ons: Leikkipäivä / Lekdag

To: Retki joulukadulle. Lähtö päiväkodilta klo 9:30. / Utfärd till julgatan. Start från dagis kl 9.30

Pe/Fre: Tonttutouhuja päiväkodilla / Tomteliv på dagis

 

Simpukat/Snäckorna:

Tulevan viikon (51) ohjelma / Kommande veckans (51) program:

Ma/Må: Kultur på dagis: Muskari kl.10

Ti: Jouluista askartelua / Julpyssel

Ke/Ons: Jouluista askartelua / Julpyssel

To: Musiikkituokio / Musikstund

Pe/Fre: Tonttujumppaa liikuntahallilla / Tomtegympa i idrottshallen. Lähtö kl.8.45.

 

Susanna, Essi, Josefin, Katja & Anna