FAQ

Miten Ankkalampi -päiväkotiin haetaan?
Kesken kauden paikkoja vapautuu päiväkodeistamme harvoin, sillä asiakasperheemme ovat sitoutuneet päivähoitoon koko toimintavuodeksi. Täytämme päiväkotipaikat lähtökohtaisesti aina kauden alusta eli elokuusta eteenpäin. Elokuun päivähoitohakuun toivomme perheiden hakevan päivähoitopaikkaa nettisivuilla olevan sähköisen hakemuksen avulla alkukevätkauden aikana (mielellään viimeistään 31.3.). Sähköisen hakemuksen nettisivuiltamme voi toki täyttää muunakin aikana, seuraamme säännöllisesti rekisteriä ja mikäli paikkoja vapautuu, olemme yhteydessä hakemusten perusteella. Linkki hakulomakkeeseen!

Millaiset aukioloajat on päiväkodeissanne?
Päiväkotimme ovat auki klo 8-17.00 välisenä aikana. Pääkaupunkiseudulla Pakila ja Laurinlahti aukeavat jo klo 7.30/7.,45. Turussa Martinmäen Ankkalampi aukeaa päivittäin jo klo 7.15. Pääkaupunkiseudulla lomailemme heinäkuun kesällä ja jouluviikon, ovemme aukeaa taas uuden vuoden vaihduttua.

Minkä ikäisenä voi aloittaa Ankkalammessa?
Mini-Ankka -ryhmään otetaan 1 vuotta täyttäneet lapset.

Onko Ankkalammessa esikoulua?
On. Esikoulu -ryhmämme ovat nimeltään Mestari-Ankat. Toiminta pohjautuu kuntien esiopetuksen opetussuunnitelman keskeisiin tavoitteisiin ja sisältöihin ja valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin. Esiopetusryhmiä muodostuu, mikäli esiopetusikäisiä lapsia ilmoittautuu Mestari-Ankkoihin riittävästi (v. 2019 ryhmäraja Helsingin kaupungissa oli 7).

Millaista ruokaa Ankkalammessa tarjotaan?
Ankkalammessa syödään terveellisesti ja monipuolisesti. Päiväkotiapulaisen valmistama aamiainen tarjoillaan päiväkodilla heti päiväkodin avauduttua. Lämmin lounaamme salaattilisukkeineen tulee Fazer Food Service-keittiöltä - nykyisestä Compass Group ruokapalvelusta. Aamupalan ja lounaan lisäksi tarjoilemme lapsille päiväkotiapulaisemme valmistaman välipalan. Ruokalistamme ovat suunniteltu ravintoasiantuntijan johdolla. Nettisivuillamme on viikoittain vaihtuva ruokalistamme sekä ateria -sisällöt. Allergisille lapsille on mahdollista tilata lisämaksusta oman ruokavalion mukainen ateria.

Millaiset ryhmäkoot Ankkalammessa on?
Päiväkotimme ovat pieniä ja lapset jaettu ryhmiin ikäryhmätasoisesti. Mini-Ankka ryhmissä on enintään 12 lasta ja yli 3-vuotiaden ryhmässä enintään 16 lasta.

Minkälainen henkilöstö Ankkalampi-päiväkodeissa on?
Ankkalammessa työskentelee motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilökunta. Tiimimme muodostuu lastentarhanopettajista, lastenhoitajista sekä päiväkotiapulaisesta. Jokaisessa lapsiryhmässä on yksi lastentarhanopettaja.

Mitä tarkoittaa toiminnallinen kaksikielisyys?
Ankkalampi päiväkodeissa toiminnallinen kaksikielisyys kuuluu kuin kaksikielisessä perheessä – osa varhaiskasvattajista puhuu suomea ja osa ruotsia/englantia. Lapsille ei opeteta vierasta kieltä, vaan vierasta kieltä ja kulttuuria tarjotaan toiminnan ohella. Lue lisää...

Mistä tulee lapsille tarjottava ruoka?
Ankkalammen pk-apulainen valmistaa aamu- ja välipalat sekä lisäkesalaatin lounaalle. Lämmin lounas toimitetaan meille päivittäin Compass Groupin ruokapalvelukeittiöstä. Olemme suunnitelleet päiväkodin lapsille ravintoterapeutin kanssa maittavan ja monipuolisen menun!

Harrastusmahdollisuudet - onko niitä?
Kauden alkaessa tiedustellaan vanhempien kiinnostusta harrastustoimintaan (lisäpalvelu, joka laskutetaan erikseen) päivähoitopäivän aikana. Mikäli ryhmä saadaan kokoon ei muuta kuin "tuumasta toimeen". Tällä tavoin voimme kenties olla helpottamassa arkea ja vapauttaamaan illat perheen yhteiseksi ajaksi : )