Punavuoren Ankkalampi - turvassa kuin pankkiholvissa

Elokuusta 2012 Punavuoressa, entisessä Pankkikonttorissa toiminut päiväkotimme on toiminnaltaan kulttuuripainotteinen ja sisustukseltaan modernin raikas. Tilamme ovat avarat ja valoisat, mutta samalla myös persoonalliset ja kodikkaat. Haluamme tarjota lapsille turvallisen hoitopäivän, jossa ohjattu toiminta ja vapaa leikki ovat tasapainossa. Lapsi huomioidaan yksilönä ja häntä kannustetaan toimimaan yhteisön jäsenenä.

Kotikulmat ja koko kaupunki tutuksi

Keskustan läheinen sijaintimme mahdollistaa retkeilyn kulttuurikohteisiin, näyttelyihin sekä alueen muihin leikkipuistoihin tai vaikka satamaan laivoja katsomaan. Syksyisin vierailemme silakkamarkkinoilla, jouluna ajamme ratikalla katsomaan jouluikkunoita ja keväisin saatamme uskaltautua aina keskuspuistoon saakka.

Toiminnallinen kaksikielisyys

Monipuolista toimintasuunnitelmaa toteutamme teemasta riippuen joko ikäryhmätasoisesti kaksikielisissä ryhmissä tai omissa kotiluokissa omalla äidinkielellä. Kaikki lapset oppivat kummankin kieliryhmän loruja ja lauluja sekä kummankin kulttuurin tärkeät juhlat ja merkkipäivät. Joulu- ja kesäjuhlissa lapset pääsevät sitten esiintymään ja esittelemään oppimaansa. Toiminnallinen kaksikielisyys toteutuu, kuin missä tahansa kaksikielisessä perheessä: osa henkilökunnasta puhuu lapsille suomea ja osa ruotsia.