Katajanokan Ankkalampi

Pieni ja kodikas päiväkotimme sijaitsee kätevästi raitiovaunulinja 4sen päätepysäkin vieressä! Monipuoliset tilat mahdollistavat muuntautumisen helposti kunkin toimintakauden suunnitelmiin ja projekteihin.

Nuorimmasta vanhimpaan
Pienen päiväkodin rikkaus on tiivis yhteistyö. Retkeilemme ja leikimme paljon yhdessä. Isot lapset oppivat auttamaan ja huomioimaan pienempiään.

Toiminnallisen kaksikielisyys osa arkeamme
Lapset kuulevat päivittäin sekä suomea, että ruotsia päiväkodin arjen tilanteissa. He tutustuvat molempiin kotimaisiin kieliin satujen, laulujen, lorujen ja perinteiden kautta.

4sen raitiovaunulinja tarjoaa kivoja seikkailuja kotikaupungissamme
Kotipihan lisäksi ulkoilemme Katajanokan eri leikkipuistoissa aamupäivisin. Lautalla hurautamme joskus Suomenlinnaan asti, mutta helpompi ja kätevämpi on tuo oven edestä kulkeva raitiovaunu, jonka avulla pääsemme kätevästi katselemaan kaupunkiamme.


Sukupuolisensitiivisyys ja tunnekasvatus

Sukupuolisensitiivisellä varhaiskasvatuksella tarkoitetaan sellaista pedagogiikkaa, jossa erityisesti huomioidaan sukupuoleen liittyvät ennakkokäsitykset sekä stereotypiat. Varhaiskasvatuksella, joka ei kannusta perinteisiä sukupuolirooleja, edistetään tasa-arvoa sekä mahdollistetaan uudenlaisia esikuvia ja toimintatapoja lapsen yksilöllisen kiinnostuksen pohjalta. Tunnekasvatuksella tarkoitetaan sellaista kasvuympäristöä, jossa lapsi oppii ilmaisemaan omia tunteitaan ja ymmärtämään omaa käytöstään paremmin. Lapsen tunteita sanoitetaan, jotta hän oppisi tunnistamaan ja ilmaisemaan niitä hänelle rakentavalla tavalla. Tunnekasvatus tukee lapsen vuorovaikutustaitoja sekä tunnesäätelykykyä. Myös nämä painopistealueet näkyvät meillä sekä suunnitellussa toiminnassa että päiväkodin arjessa.